Prajitura Normandia
PrinteazaPrajitura Normandia din: oua, zahar, miere, margarina, lapte, praf de copt, faina, faina, cacao, zahar vanilat,
Pentru foi:
- 1 ou
- 150gzahăr
- 3 linguri miere
- 5 linguri margarina (cub) topită (50 g)
- 7 linguri lapte
- 1 plic praf de copt
- 350 g făină
Pentru cremă:
- 3 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 3 albuşuri
- 2 linguri zahăr
- 200 g făină
- 4 linguri cacao
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 50-60 ml lapte
- 200 g margarină cub
Pentru glazură:
- 50 g zahăr
- 20 g cacao
- 2 linguri lapte
- 30 g margarină cub
Mod de preparare:
Pregăteşti foile aşa:
Baţi cu telul zahărul şi oul, iar peste zahărul bătut cu oul pui margarina topită şi praful de copt stins cu laptele. Amesteci toate ingredientele bine, după care pui amestecul să fiarbă pe aburi, timp de 15 minute, urmând să adaugi făina, tot pe baie de aburi.
După ce s-a răcit compoziţia, o împărţi în 4 foi, pe care le coci pe dosul tăvii.
Pregăteşti crema aşa:
Amesteci 200 g zahăr cu gălbenuşurile, cu zahărul vanilat, cacao şi adaugi treptat laptele. Omogenizezi bine aceste ingrediente şi le pui să fiarbă pe foc până se îngroaşă, timp în care amesteci cu o lingură de lemn, pentru a nu se prinde crema, lei de pe foc şi adaugi albuşul bătut spumă tare, cu cele 2 linguri de zahăr.
După răcire, încorporezi margarina cub.
Pregăteşti glazura aşa:
Amesteci zahărul cu laptele, cacaua şi margarina cub tăiată cubuleţe, după care pui totul pe foc, până se îngroaşă. După ce s-a încheiat procesul de îngroşare, iei de pe foc. Pe o tavă aşezi prima foaie, apoi întinzi cremă, pui cea de-a doua foaie, apoi iar cremă, cea de-a treia foaie şi din nou cremă.
Urmează cea de-a patra foaie, peste care întinzi crema rămasă, urmând ca la final să glazurezi foile umplute cu cremă.
Pofta buna!