Prajitura cu petale de trandafir
PrinteazaO reteta de prajitura cu petale de trandafir din: unt, zahar tos, esenta de vanilie, apa de trandafiri, faina si petale cristalizate de trandafiri.
- 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei
- 85 g zahar tos, plus pentru presarat
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1/4 apa de trandafiri
- 225 g faina
- 1 linura petale cristalizare de trandafiri sau alte pepite pentru ornat
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180C. Unge cu unt o forma de tarta cu baza detasabila. Intr-un bol larg, bate cu mixerul electric untul cu zaharul pana cand amestecul se deschide la culoare si devine pufos.
Adauga vanilie, apa de trandafiri si faina si amesteca pentru a se combina. Pune aluatul cu mana in forma, niveland suprafata cu furculita si intepand din loc in loc. Presara zahar tos.
Da la cuptor 25-30 de minute, pana cand se rumeneste usor si devine crocanta. Taie cat timp este calda si lasa sa se raceasca. Presara petale de trandafiri cristalizate si serveste.
Prajitura cu petale de trandafir
Pofta buna!