Prajitura cu piersici
PrinteazaPrajitura cu piersici din: piersici, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, frisca, cacao, gelatina, mascarpone si branza dulce.
- 1 cutie piersici (850 ml)
- 125 g unt
- 175 g zahar
- 3 oua
- 200 g faina
- 1/2 pachet praf de copt
- 300 ml frisca
- 1 lingura cacao
- 7 foite gelatina
- 250 g mascarpone
- 250 g branza dulce
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Scurgeţi piersicile şi tăiaţi 3 dintre ele cuburi. Bateţi bine untul şi 125 g zahăr. Adăugaţi ouăle pe rând. Amestecaţi făina şi praful de copt şi încorporaţi-o alternativ cu 2 linguri de frişca. Turnaţi jumătate din aluat într-o formă rotundă (0 26 cm).
Incorporaţi în restul aluatului praful de cacao şi 3 linguri de frişca, întindeţi-l peste aluatul din formă, aşezaţi piersicile tăiate cubu-leţe, coaceţi prăjitura 30-35 de minute, apoi lăsaţi-o să se răcească. Inmuiaţi separat 3 şi respectiv 4 foiţe de gelatină. Amestecaţi 50 g zahăr, mascarpone şi brânza dulce.
Stoarceţi cele 4 foiţe de gelatină şi încorporaţi-le în amestecul de mai sus. Bateţi frişca rămasă şi încorporaţi-o în cremă. Intindeţi-o peste prăjitură şi lăsaţi-o cea 4 ore la rece. Pasaţi restul piersicilor. Stoarceţi celelalte 3 foiţe de gelatină şi adăugaţi-le peste piersici. Daţi piureul de fructe la frigider şi lăsaţi-l să se închege puţin, apoi întindeţi-l cu grijă peste prăjitură şi formaţi valuri cu o furculiţă.
Prajitura cu piersici
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajituri cu mascarpone