Prajitura “Printesa” cu nuci

Printeaza

Desert_RestauranteDeLux.roPrajitura “Printesa” cu nuci din: oua, zahar, nuci, otet, lapte, unt.

Ingrediente pentru foi:

  • 10 albuşuri
  • 500 g zahăr
  • 500 g nuci tocate
  • 2 linguriţe oţet

Ingrediente pentru cremă:

  • 10 gălbenuşuri
  • 600 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 100 g făină
  • 2 pachete unt

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă cu o linguriţă de oţet, se adaugă 250 g zahăr si 250 g nucă tocată. Se amestecă uşor.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se pune compoziţia în ea. Se dă la copt 50 de minute. Se.prepară si cea de-a doua foaie din restul ingredientelor.

Se prepară crema: se amestecă gălbenu­şurile cu zahărul, făina si laptele si se pun pe foc. Se lasă să fiarbă până se îngroaşă, după care se dă la rece. După ce s-a răcit, se adaugă crema peste untul bătut spumă.

Dintr-o jumătate de cană de zahăr si câ­teva nuci se prepară o halviţă: se caramelizează zahărul, se pune nuca, după care se lasă să se răcească si se întinde o foaie.

Se unge prima foaie cu miere de albine, se pune alvita, după care se pune şi crema. Se acoperă cu a doua foaie si, la sfârşit, se ornează cu cremă.

Prajitura “Printesa” cu nuci

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura printesa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.