Prajitura “Printesa” cu nuci
PrinteazaPrajitura “Printesa” cu nuci din: oua, zahar, nuci, otet, lapte, unt.
Ingrediente pentru foi:
- 10 albuşuri
- 500 g zahăr
- 500 g nuci tocate
- 2 linguriţe oţet
Ingrediente pentru cremă:
- 10 gălbenuşuri
- 600 ml lapte
- 200 g zahăr
- 100 g făină
- 2 pachete unt
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă cu o linguriţă de oţet, se adaugă 250 g zahăr si 250 g nucă tocată. Se amestecă uşor.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se pune compoziţia în ea. Se dă la copt 50 de minute. Se.prepară si cea de-a doua foaie din restul ingredientelor.
Se prepară crema: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, făina si laptele si se pun pe foc. Se lasă să fiarbă până se îngroaşă, după care se dă la rece. După ce s-a răcit, se adaugă crema peste untul bătut spumă.
Dintr-o jumătate de cană de zahăr si câteva nuci se prepară o halviţă: se caramelizează zahărul, se pune nuca, după care se lasă să se răcească si se întinde o foaie.
Se unge prima foaie cu miere de albine, se pune alvita, după care se pune şi crema. Se acoperă cu a doua foaie si, la sfârşit, se ornează cu cremă.
Prajitura “Printesa” cu nuci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura printesa