Prăjitură cu prune si brânză
PrinteazaO reteta de ptajitura cu prune si branza din: drojdie, zahar, lapte, faina, unt, sare, oua, branza dulce, zahar, amidon, prune, migdale si unt.
aluat:
- 1 cub de drojdie
- 80 g zahar
- 250 ml lapte
- 500 g faina
- 75 g unt
- 1 praf de sare
- topping:
- 2 oua
- 500 g branza dulce
- 100 g zahar
- 25 g amidon
- sare
- 500 g prune
aluat faramitat:
- 200 g faina
- 50 g migdale macinate
- 100 g zahar
- 125 g unt
Mod de preparare:
Fărâmiţaţi drojdia şi amesteca- ţi-o cu 1 linguriţă de zahăr şi puţin lapte călduţ. Lăsaţi aluatul cca. 10 minute să crească. Apoi, puneţi-l într-un castron cu făina, restul laptelui călduţ, untul, zahărul şi sarea.
Frământaţi până obţineţi un aluat omogen. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l cca. 40 de minute să crească. Separaţi ouăle. Amestecaţi brânza de vaci cu zahărul, gălbenuşurile şi amidonul.
Bateţi spumă albuşurile şi un vârf de sare, apoi adăugaţi-le în amestecul cu brânză.
Tapetaţi cu aluatul o formă dreptunghiulară. Intindeţi crema de brânză şi lăsaţi prăjitura 15 min. să crească. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Indepărtaţi sâmburii prunelor şi aşezaţi-le peste cremă.
Pentru aluatul fărâmiţat frământaţi făina, migdalele, zahărul şi untul. Presăraţi-l peste prăjitură, apoi coaceţi-o 45-50 de minute.
Prăjitură cu prune si brânză
Pofta buna!