Prajitura cu prune si nuci

Printeaza

Prajitura cu prune si nuci din: prune, oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt, faina, praf de copt, nuci si glazura.

Ingrediente:Prajitura_cu_prune_si_nuci

  • 2 kg prune
  • 6 oua
  • 275 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 200 g unt moale
  • 200 g faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g nuci macinate
  • 1 plic glazura pentru tort

 

Mod de preparare:

Speli prunele, le tai pe lung şi în­depărtezi sâmburii. Dacă doreşti, poţi tăia apoi fiecare jumătate câte puţin în partea de sus. încingi cuptorul la 180 de grade Celsius.

Separi ouăle şi baţi albuşul bine. Freci gălbenuşul cu 200 g zahăr, cu zahărul vanilat, sarea şi untul.

Amesteci făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat şi le încor­porezi în amestecul de gălbenuş. Adaugi cu grijă şi spuma de albuş.

Aşezi aluatul într-o tavă mai adân­că, unsă în prealabil cu grăsime. Aşezi jumătăţile de prune pe alu­at şi le apeşi puţin.

Coci prăjitura aproximativ 40 de minute.

Ames­teci glazura pentru tort cu 75 g zahăr, o presari peste prăjitura fierbinte şi o laşi să se liniştească în cuptorul încins aproximativ 10 minute.

După ce se răceşte, poţi servi prăjitura.

Prajitura cu prune si nuci

Prajitura_cu_prune_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.