Prăjitură pufoasă cu mere
PrinteazaPrăjitură pufoasă cu mere din: oua, zahar pudra, faina, praf de copt, mere ionatane, stafide, zahar vanilinat, esenta de migdale, unt.
- 4 oua
- 180 g zahar pudra
- 150 g faina
- 1 plic praf de copt
- 3 mere ionatane
- 80 g stafide
- 1 plic zahar vanilinat
- cateva picaturi esenta de migdale
- 1 lingura unt pentru forma
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul pudră şi zahărul vanilinat, până când amestecul se deschide la culoare, îşi triplează volumul şi devine asemenea unei paste omogene.
Cerni făina împreună cu praful de copt. Le adaugi treptat în pasta cu ouă, mixând până la omogenizare, după care pui untul moale şi amesteci energic.
Decojeşti merele şi păstrezi câteva felii pentru decor, iar restul le tai cubuleţe şi le încorporezi în aluat împreună cu stafidele şi esenţa, amestecând uşor, cu o lingură de lemn.
Ungi cu unt o formă pentru tartă, cu diametrul de 26-28 cm. Tapetezi forma cu făină şi torni compoziţia.
Aşezi deasupra feliile de mere pe care le-ai păstrat pentru decor şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
Prăjitura e gata când, introducând adânc o scobitoare, aceasta va ieşi curată, fără urme de aluat. O porţionezi după ce s-a răcit complet în tavă.
Prăjitură pufoasă cu mere
Pofta buna!