Prajitura regala cu capsuni

Printeaza

Prajitura regala cu capsuni din: capsuni, lapte, zahar, coniac, galbenus, frisca, gelatina.

Ingrediente:Prajitura regala cu capsuni

  • 300 g căpşuni
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 lingură coniac sau lichior
  • 1 esenţă vanilie
  • 6 gălbe­nuşuri
  • 250 g frişcă
  • 1 plic gelatină
  • 2 plicuri zăhăr vanilat

 

Mod de preparare:

Speli căpşunile, le presari cu 100 g zahăr pudră, tomi tăria şi laşi deoparte. Fierbi apoi laptele cu zahărul vani­lat.

Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră rămas până obţii o cremă albă. Tomi laptele cald amestecând continuu, laşi com­poziţia pe foc câteva minute, dar nu o dai în clocot. O dai deoparte şi după ce s-a răcit încorporezi gelatina pregătită după instrucţiunile de pe plic şi frişca bătută.

Tomi o parte din compoziţie într-o formă dreptunghiu­lară (dacă se poate) şi o dai la frigider. Compoziţia ră­masă o amesteci cu căpşunile, o tomi peste cealaltă şi dai din nou la frigider până a doua zi. O scoţi pe un pla­tou prin răsturnare, o decorezi şi o tai felii.

Prajitura regala cu capsuni

Prajitura regala cu capsuni

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.