Prajitura sfaramicioasa
PrinteazaPrajitura sfaramicioasa din: zahar, praf de copt, faina, unt, pere.
- 200 g zahăr brun
- 1 lingură praf de copt
- 600 g făină
- 250 g unt
- 4 pere
- 5-6 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Speli şi cureţi perele de coajă, le scoţi codiţele şi căsuţele cu seminte, apoi le tai cubuleţe. Incingi cuptorul aşezi hârtie de copt într-o tavă.
Combini zahărul, făina, praful de copt şi untul tăiat cubuleţe. Frămânţi până obţii un aluat omogen, dar cu un aspect uşor sfărâmicios.
Il imparţi în jumătate. 0 parte o intinzi în tavă. Aşezi pe deasupra perele şi zahărul pudră. Razi sau sfărâmi aluatul rămas şi dai tava la cuptor până se rumeneşte.
Prajitura sfaramicioasa
Pofta buna!