Prajitura Sica

Printeaza

Prajitura Sica – Blatul maro îl prepari astfel: Freci 120 g margarină cu 100 g zahăr, 1 ou, 2 linguri cacao, 1 linguriţă amoniac dizolvat în 1/2 pahar lapte şi aproximativ 300 g făină.

Faci un aluat potrivit de tare. Coci două foi pe fundul unei tăvi pe care ai uns-o cu ulei.

Pentru blatul alb freci 4 gălbenuşuri cu 4 linguri de zahăr. Adaugi alternativ 4 linguri de făină şi albuşurile bătute spumă tare. îl coci în tava unsă şi tapetată cu făină.

Crema o faci din: 1/2 I lapte, 180 g zahăr, 3 plicuri zahăr vanilat, 3 linguri făină, 200 g unt şi 1 lămâie.

Din lapte iei atât cât să se dizolve făina. Restul de lapte îl fierbi cu zahărul şi zahărul vanilat. Torni făina dizolvată şi fierbi până se îngroaşă. Când s-a răcit, adaugi câte o lingură în untul pe care l-ai frecat spumă. Adaugi coaja de la o lămâie şi zeamă de lămâie după gust.

Pentru glazură îţi trebuie: 3 linguri apă, 2 linguri cu vârf cacao, 150 g zahăr şi 50 g unt. Fierbi apa, zahărul şi cacaua, amestecând continuu. Adaugi 50 g unt şi torni fierbinte peste prăjitură.

Prajitura Sica: Asamblarea prajiturii o faci astfel: blatul maro, cremă, blat galben, cremă, blat maro, glazură. O prepari cu 1-2 zile înainte de servire.

Prajitura Sica – Ingrediente:

foile maro:

  • 120 g margarină
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriță amoniac dizolvat în 1/2 pahar lapte
  • Aproximativ 300 g făină

blatul alb:

  • 4 gălbenușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 4 albușuri bătute spumă tare

cremă:

  • 500 ml lapte
  • 180 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 3 linguri făină
  • 200 g unt
  • Coaja și zeama de la o lămâie

glazură:

  • 3 linguri apă
  • 2 linguri cu vârf cacao
  • 150 g zahăr
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Prepararea foilor maro:

Frecați margarina cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă.

Adăugați oul, cacaua și amoniacul dizolvat în lapte, amestecând bine.

Încorporați treptat făina până obțineți un aluat potrivit de tare.

Împărțiți aluatul în două și coaceți două foi pe dosul unei tăvi unse cu ulei, la foc mediu, până devin ușor aurii.

Prepararea blatului alb:

Bateți gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase.

Adăugați făina, alternând cu albușurile bătute spumă tare, amestecând ușor.

Turnați compoziția într-o tavă unsă și tapetată cu făină și coaceți la foc mediu până trece testul scobitorii.

Prepararea cremei:

Dizolvați făina într-o cantitate mică de lapte.

Fierbeți restul de lapte cu zahărul și zahărul vanilat.

Turnați amestecul de făină în laptele fierbinte, amestecând continuu, și fierbeți până se îngroașă.

Lăsați crema să se răcească, apoi încorporați treptat untul frecat spumă, adăugând coaja și zeama de lămâie după gust.

Prepararea glazurii:

Fierbeți apa cu zahărul și cacaua, amestecând continuu.

Adăugați untul și amestecați până se topește complet.

Asamblarea prăjiturii:

Așezați o foaie maro, întindeți o treime din cremă, puneți blatul alb, adăugați alt strat de cremă, a doua foaie maro, restul de cremă și, la final, glazura de ciocolată fierbinte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • prajitura sica
  • https://www restaurantedelux ro/prajitura-sica html
  • https://www restaurantedelux ro/tag/prajitura-sica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.