Prăjitură cu stafide
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: faina, sare, zahar, unt, drojdie, lapte, miere, stafide, scortisoara.
- 500 g făină
- 1 praf de sare
- 50 g zahăr
- 75 g unt
- 1 cubuleţ drojdie (42 g)
- 250 ml lapte călduţ
- 4 linguri miere polifloră sau de brad
- 150 g stafide
- 150 g amestec de zahăr cu scorţişoară
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron făina, sarea şi zahărul. Topiţi untul şi lăsaţi-l să se răcească puţin.
Dizolvaţi drojdia în laptele călduţ şi turnaţi-l peste amestecul cu făină împreună cu untul lichid.
Amestecaţi totul cu mixerul, apoi frământaţi aluatul cu mâna până devine elastic şi alunecos.
Trebuie să se desprindă uşor de pe suprafaţa de lucru, de pe mâini şi să facă bule.
Acoperiţi-l cu un şervet curat şi lăsaţi-l cca. 45 de minute într-un loc cald să crească.
Frământaţi apoi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi întindeţi-l în formă de dreptunghi.
Ungeţi-l cu miere, presăraţi stafidele şi întindeţi amestecul cu zahăr şi scorţişoară. Rulaţi-l din partea mai lungă şi aşezaţi-l într-o formă înaltă unsă cu grăsime şi presărată cu pesmet.
Acoperiţi-l şi lăsaţi-l din nou să crească. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.
Coaceţi prăjitura 45 – 50 de minute, apoi lăsaţi-o să se răcească în formă. Presăraţi-o cu zahăr pudră.
Prăjitură cu stafide
Pofta buna!