Prăjitură cu suc de roşii

Printeaza

O reteta de prajitura cu suc de rosii din: gem de caise, apa, suc de rosii, ulei, amoniac, sare, faina, ou, lapte, gris, zahar tos, zahar pudra, unt si lamaie.

Ingrediente:

  • 1 borcan gem de caise

pentru foi:

  • 10 linguri cu apa
  • 15 linguri cu suc de rosii
  • 15 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu varf de amoniac
  • 1 ou
  • faina
  • sare

pentru crema:

  • 2 cani cu lapte
  • 5 linguri cu gris
  • 8 linguri cu zahar tos
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 250 g unt
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele pentru foi şi încorporează făina treptat, până ce aluatul se poate întinde. împarte-l în patru sau cinci foi şi coace-le pe dosul tăvilor înfăinate. Pune pe foc laptele cu grişul şi zahărul tos.

Când s-a îngroşat, dă deoparte. Freacă untul cu zahărul pudră, încorporează treptat crema de griş şi zeama de lămâie. Asamblează prăjitura, iar la mijlocul prăjiturii pune un strat de gem.

Prăjitură cu suc de roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.