Prajitura Tina
PrinteazaPrajitura Tina din: oua, zahar, faina, praf de copt, nuca, cacao, zeama de lamaie, amoniac, unt, esenta de fistic.
Pentru primul blat:
- 6 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 3 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Pentru blatul 2:
- 6 albuşuri
- 120 g zahăr
- 60 g nucă măcinată
- 1 lingură cacao
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguri făină
- 1/2 linguriţă amoniac
Pentru cremă:
- 200 g zahăr
- 1 pachet unt
- 2 gălbenuşuri
- esenţă de fistic
Mod de preparare:
Pentru primul blat, freci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi făina şi praful de copt, după care coci blatul. La al doilea blat, baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi restul ingredientelor şi coci blatul la foc potrivit.
Pentru crema, untul moale îl freci cu 100 g zahăr şi gălbenuşurile cu 100g zahăr. Amesteci ambele compoziţii şi adaugi esenţa de fistic.
Pui mai întâi blatul 1, apoi cremă, blatul 2, iar cremă şi deasupra presari nucă pisată.
Pofta buna!