Prăjitură tiramisu cu ingheţată si ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura tiramisu cu: mascarpone, zahar tos, vin, ciocolata neagra, smantana dulce, cafea, coniac, piscoturi, cacao, smantana dulce, fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Prăjitură tiramisu cu ingheţată si ciocolata

  • 500g de mascarpone
  • 115g de zahar tos
  • 6 linguri de vin Marsala
  • 50g de ciocolată neagră, bucăţi
  • 142ml de smântână dulce, bătută până se obţine o frişcă neîndulcită
  • 5 linguri de cafea proaspătă
  • 85g de zahăr tos
  • 3 linguri de coniac
  • 200g pişcoturi de şampanie
  • cacao, pentru presărat
  • 142ml de smântână dulce, bătută
  • fulgi sau cârlionţi de ciocolată

Mod de preparare:

Se tapetează o formă de chec cu folie alimentară. Se bat crema de brânză, zahărul şi vinul, apoi se încorporează ciocolata şi frişca. Se pregăteşte o cafea cu 600ml de apă clocotită, se lasă 5 minute, se strecoară într-un bol şi se adaugă zahărul şi coniacul.

Se dau deoparte 2 pişcoturi, iar restul se scufundă repede in cafea, pe măsură ce se aliniază pe fundul şi de-a lungul formei, în picioare (vor depăşi înălţimea formei).

Se răstoarnă în formă jumătate de amestec. Se înmoaie ultimele 2 pişcoturi în cafea şi se aşază deasupra, de-a lungul formei. Se toarnă restul de amestec deasupra, apoi se acoperă cu pişcoturile înmuiate în cafea de pe margini şi se apasă uşor peste umplutură.

Se acoperă şi se dă la congelator. Pentru a servi, se scoate pe o farfurie, se desface folia alimentară şi se presară cu cacao din belşug. Se aşază deasupra frişcă şi se ornează cu ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.