Prăjitură cu zmeură

Printeaza

O reteta de prajitura cu zmeura din: oua, zahar tos, faina, praf de sare, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt si zmeura.

Ingrediente:Prăjitură cu zmeură

  • 10 ouă
  • 8 linguri zahăr tos
  • 10 linguri făină
  • 3 linguri apă un praf de sare
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 esenţă de vanilie

pentru cremă:

  • 400 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 1/2 kg zmeură proaspătă

 

Mod de preparare:

Bateţi albuşurile, adăugaţi zahărul, gălbenuşurile şi bateţi până obţineţi o spumă tare. Puneţi făina uşor, zahărul vanilat, sare, apa şi amestecaţi uşor să nu se lase compoziţia.

Turnaţi compoziţia într-o tavă mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Coaceţi la foc domol şi lăsaţi la răcit. Tăiaţi blatul în 2 părţi şi îl însiropaţi cu esenţă de vanilie.

Frecaţi untul cu zahărul pudră şi adăugaţi 1/4 kg zmeură. Frecaţi mai departe crema până se omogenizează şi ungeţi blatul cu 1/2 din cremă. Restul de zmeură îl aşezaţi peste cremă, fruct lângă fruct, să fie rânduri apropiate. Puneţi partea a doua de cremă peste zmeură şi nivelaţi bine.

Peste cremă aşezaţi blatul rămas, apăsând uşor, cerneţi zahăr pudră deasupra şi lăsaţi până a doua zi, când tăiaţi prăjitura în pătrate.

Prăjitură cu zmeură

Prăjitură cu zmeură

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.