Prajitura

Printeaza

Prajitura din: oua, zahar, faina, napolitana, nuca, albusuri, unt, galbenusuri, cacao si zahar.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina

pentru umplutura:

  • 2 foi napolitana
  • 240 g zahar
  • 150 g nuca
  • 4 albusuri

pentru crema:

  • 300 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cacao

pentru sirop:

  • 2 linguri zahar
  • 100 ml apa

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul: Baţi 6 albuşuri spumă cu 6 lin­guri de zahăr, apoi încorporezi gălbenuşurile, unul câte unul şi, la sfârşit, adaugi şi făina.

Ames­teci uşor şi dai compoziţia la copt într-o tavă dreptunghiulară mai înaltă, la foc tare la început, apoi potrivit.

Pregăteşti umplutura: Baţi spumă tare cele 4 albuşuri, adaugi câte o lingură de zahăr şi baţi după fiecare, apoi adaugi şi nuca măcinată.

întinzi în strat egal această umplutură pe foile de na­politană şi le dai la cuptorul slab încălzit, pe dosul tăvii, să se usu­ce albuşurile, nu să se prăjească.

Pregăteşti crema: Baţi pe abur 300 g unt cu zahărul, gălbenuşurile şi cacaua. împărţi crema în două, ungi una dintre fo­ile de napolitană (scoasă din cup­tor) cu jumătate din cremă, peste umplutură, apoi aşezi cu atenţie blatul şi îl însiropezi puţin.

Siropul se formează din zahăr, apă, zea­mă de lămâie şi 2 linguri de rom.

Fierbi amestecul, apoi laşi siropul să se răcească. Ungi blatul cu crema rămasă, iar deasupra pui a doua foaie de napolitană, cu um­plutura în jos.

Apeşi bine şi aşezi o greutate peste ultima foaie. Tai prăjitura doar a doua zi.

 

Prajitura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.