Prăjiturele cu caise

Printeaza

O reteta dulce de prajiturele cu caise din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, unt, caise si frunze de menta.

Ingrediente:Prăjiturele cu caise

  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 200 g unt
  • 12 caise

pentru ornare:

  • frunze verzi de menta

 

Mod de preparare:

Frecaţi untul cu zahărul şi zahărul vanilat până când zahărul se dizolvă şi obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi pe rând gălbenuşurile, amestecând bine compoziţia după fiecare.

Bateţi albuşurile spumă şi când aceasta se ţine bine de tel, puneţi-o peste compoziţia de gălbenuşuri. Adăugaţi treptat făi­na şi amestecaţi prin răsturnare.

Ungeti o tavă cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Turnaţi în tavă compoziţia şi nivelaţi-o. Din loc în loc puneţi câte o jumă­tate de caisă, curăţată de coajă, cu partea bombată în sus.

Coaceţi prăjitura la foc potrivit. Tăiaţi pră­jitura după ce s-a răcit, în aşa fel încât pe fiecare bucată să fie câte o jumătate de caisă. Ornaţi cu frunze verzi de mentă.

Prăjiturele cu caise

Prăjiturele cu caise

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.