Prăjiturele cu caise
PrinteazaO reteta dulce de prajiturele cu caise din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, unt, caise si frunze de menta.
- 8 oua
- 200 g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 250 g faina
- 200 g unt
- 12 caise
pentru ornare:
- frunze verzi de menta
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul şi zahărul vanilat până când zahărul se dizolvă şi obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi pe rând gălbenuşurile, amestecând bine compoziţia după fiecare.
Bateţi albuşurile spumă şi când aceasta se ţine bine de tel, puneţi-o peste compoziţia de gălbenuşuri. Adăugaţi treptat făina şi amestecaţi prin răsturnare.
Ungeti o tavă cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Turnaţi în tavă compoziţia şi nivelaţi-o. Din loc în loc puneţi câte o jumătate de caisă, curăţată de coajă, cu partea bombată în sus.
Coaceţi prăjitura la foc potrivit. Tăiaţi prăjitura după ce s-a răcit, în aşa fel încât pe fiecare bucată să fie câte o jumătate de caisă. Ornaţi cu frunze verzi de mentă.
Prăjiturele cu caise
Poftă bună!