Prăjiturele cu ciocolată si nuca

Printeaza

O reteta delicioasa de prajiturele cu: faina, oua, amidon, praf de copt, unt, zahar, esenta de rom, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, frisca lichida, nuca.

Ingrediente:

  • 100 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 140 g amidon alimentar
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • esenţă de rom şi vanilie
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 150 ml frişcă lichidă
  • nucă măcinată

 

Mod de preparare:

Mixează untul cu zahărul. Adau­gă gălbenuşurile unul câte unul şi puţină esenţă. Incorporează făina amestecată cu amidonul, praful de copt şi un praf de sare. Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat nelipicios. Intinde aluatul şi taie cercuteţe.

Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le până capătă o culoare aurie. In­tre timp, topeşte ciocolata. Adaugă frişca, lasă să se răcească, după care mixează până obţii o cremă pufoasă. Uneşte fursecurile între ele cu cre­mă şi trece marginile prin nucă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.