Prajiturele cu ciocolata
PrinteazaPrajiturele cu ciocolata din: biscuiti digestivi, unt, ricott, oua, extract de vanilie, ciocolata neagra, zahar pudra si oua de ciocolata.
- 14 biscuiti digestivi, faramitati marunt
- 100 g de unt, topit
- pentru umplutura:
- 500 g ricotta
- 3 oua, batute
- 1 lingurita extract de vanilie
- 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati si topita
- 125 g de zahar pudra
- 36 oua mici de ciocolata
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 150C. Asaza 12 discuiri de hartie in formele unei tavi pentru briose. Pune biscuitii intr-o punga alimentara si faramiteaza-i marunt cu capatul unui sucitor.
Toarna-i intr-un bol si adauga untul topit, amestecand incontinuu. Cu ajutorul unei linguri pune acest amestec pe discurile pentru briose, apasand de fiecare data ca sa obtii un blat ferm.
Pentru a prepara umplutura, pune ricotta, ouăle, vanilia şi ciocolata topită într-un bol mare de mixer. Cerne deasupra zahărul pudră.
Amestecă ingredientele cu mixerul sau cu o lingură de lemn, până când compoziţia se omogenizează. Tot cu ajutorul unei linguri, toarn-o peste blaturile din biscuiţi, până umpli complet formele.
Loveşte uşor tava de suprafaţa de lucru pentru a scăpa de bulele de aer. Dă tava la cuptor 30 de minute, apoi scoate-o şi aşază cu grijă câte 3 ouă mici de ciocolată în vârful fiecărei prăjituri. Lasă-le să se răcească în întregime înainte de a le servi.
Prajiturele cu ciocolata
Pofta buna!