Prajiturele cu dulceata de trandafiri, suc de rodii si cafea
PrinteazaPrajiturele cu dulceata de trandafiri, suc de rodii si cafea din: aluat de foi, budinca de vanilie instant, lapte, margarina, galbenusuri, esenta de rom, dulceata de trandafiri, zahar pudra, suc de lamaie, ulei, suc de rodii si cafea.
- 400 g aluat de foi refrigerat
- 1 plic praf de budinca de vanilie instant
- 200 ml lapte
- 100 g margarina
- 2 galbenusuri
- cateva picaturi esenta de rom
- 2 linguri dulceata de trandafiri
glazura:
- 100 g zahar pudra
- sucul de la 1/2 lamaie
- 2 linguri apa fierbinte
- cateva picaturi ulei
- 1 lingura suc de rodii (proaspat stors)
- 1 lingura cafea
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200C. Se intinde o foaie de aluat si se decupeaza circa 40 de fursecuri rotunde (4-5 cm); se pu pe o tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa in mai multe locuri cu furculita. Se coace circa 12-15 minute.
Pentru umplutura, se dizolva budinca in lapte si se inglobeaza apoi galbenusurile, margarina si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca crema. Se spriteaza crema intre 2 fursecuri. Se ung cu dulceata si se lasa sa se raceasca.
Se prepara glazura: se pune zaharul pudra intr-un bol si se adauga treptat suc de lamaie, apa fierbinte si ulei. Se amesteca pana se obtine o crema groasa. Se imparte in doua: intr-o jumatate se inglobeaza suc de rodii, iar in cealalta cafea. Se decoreaza prajiturelele dupa fantezie, eventual se presara perle de zahar.
Prajiturele cu dulceata de trandafiri, suc de rodii si cafea
Pofta buna!
Eu vreau doar dulceata de trandafiri, fara prajiturele 😛