Prajiturele fragede cu osanza
PrinteazaPrajiturele fragede cu osanza
- 500 g făină
- 400 g osânză
- 100 g zahăr pudră
- l ou
- 50g drojdie
- 200 g gem sau dulceaţă
- 250 ml lapte
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Dai osânza de 2 ori prin maşina de tocat. Amesteci 300 g osânză cu 100 g făină. Din restul de 100 g osânză, 400 g făină, drojdie, lapte, ou şi sare frămânţi o cocă şi o laşi la dospit.
După ce coca a crescut, întinzi cu sucitorul o foaie cu grosime de 1 cm pe care pui din amestecul de 300 g osânză cu făină. Ai grijă, căci această cantitate ce osânză cu făină trebuie să-ţi ajungă de 4 ori împătureşti foaia în patru, o dai la rece pentru 15 minute, apoi întinzi foaia din nou şi c ungi cu osânză.
Repeţi procedeul de 4 ori, la inteivale de 15 minute. Tai apoi pătrate de 6-7 cm pe care aşezi câte o linguriţă de gem, e împătureşti în formă de triunghi şi le coci la foc potrivit. Când sunt gata le pudrezi cu zahăr pudră.
Poftă bună!