Prajiturele fragede cu osanza

Printeaza

 Prajiturele fragede cu osanza

Ingrediente:Prajiturele fragede cu osanza

  • 500 g făină
  • 400 g osânză
  • 100 g zahăr pudră
  • l ou
  • 50g drojdie
  • 200 g gem sau dulceaţă
  • 250 ml lapte
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Dai osânza de 2 ori prin maşina de tocat. Amesteci 300 g osânză cu 100 g făină. Din restul de 100 g osânză, 400 g făină, drojdie, lapte, ou şi sare frămânţi o cocă şi o laşi la dospit.

După ce coca a crescut, întinzi cu sucitorul o foaie cu grosime de 1 cm pe care pui din amestecul de 300 g osânză cu făină. Ai grijă, căci această cantitate ce osânză cu făină trebuie să-ţi ajungă de 4 ori împă­tureşti foaia în patru, o dai la rece pentru 15 minute, apoi întinzi foaia din nou şi c ungi cu osânză.

Repeţi procedeul de 4 ori, la inteivale de 15 minute. Tai apoi pătrate de 6-7 cm pe care aşezi câte o linguriţă de gem, e împă­tureşti în formă de triunghi şi le coci la foc potrivit. Când sunt gata le pudrezi cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.