Prăjiturele cu nucă de cocos şi ciocolată
PrinteazaO reteta de prajiturele cu nuca de cocos si ciocolata din: zahar, faina, amidon de porumb, oua, unt, zahar pudra vanilat, cacao neagra, lapte si fulgi de cocos.
- 125 g zahăr
- 125 g faină
- 60 g amidon de porumb
- 3 ouă
- 15 g unt
- 3 linguri apă
pentru stratul exterior:
- 500 g zahăr pudră vanilat
- 75 g cacao neagră
- 15 g unt
- 125 ml lapte
- 500 g fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
Bate ouăle cu telul, încorporând treptat zahărul. Adaugă treptat apa, amidonul şi făina cernute împreună, amestecând până când obţii o compoziţie spumoasă.
Pune untul topit şi răcit şi amestecă totul rapid. Toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară (18 x 28 cm). Coace pandişpanul circa 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C. După ce s-a răcit, taie-1 în 16 bucăţi.
Cerne zahărul vanilat şi amestecă-1 cu cacaua într-o crăticioară. Pune crăticioara la bain-marie, toarnă în ea untul topit în laptele fierbinte şi amestecă până când compoziţia se omogenizează.
Scufundă fiecare bucată de pandişpan în sosul de cacao, apoi tăvăleşte-le prin fulgii de nucă de cocos. Lasă prăjiturile să se răcească şi pe urmă aşază-le într-un loc răcoros ca să se usuce complet (câteva ore) înainte de a le servi.
Prăjiturele cu nucă de cocos şi ciocolată
Pofta buna!