Prajiturele picante de cocos, ciocolată şi rom

Printeaza

O reteta delicioasa de prajiturele picante de cocos, ciocolata si rom din: ricotta, ciocolata menaj, boia iute, zahar, fulgi de cocos, zahar vanilat si rom.

Ingrediente:Prajiturele picante de cocos, ciocolată şi rom

  • 250 g ricotta
  • 100 g ciocolată menaj
  • 1 vârf de cuţit boia iute
  • 40 g zahăr
  • 50 g fulgi de cocos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură rom

pentru decor:

  • fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Rade ciocolata, pune-o într-un castronel şi topeşte-o în cuptorul cu microunde sau la bain-marie (fară ca apa să clocotească), amestecând din când în când.

Intre timp, pasează ricotta prin sită, pune-o într-un castron şi freac-o până când ajunge ca o cremă, adăugând boiaua iute, zahărul, zahărul vanilat şi romul.

Toarnă în fir subţire ciocolata topită. Incorporează imediat fulgii de co­cos, amestecând cu o lingură de lemn înainte să se închege ciocolata.

Lasă compoziţia să se întărească 30 de minute în fri­gider. Modelează din ea biluţe de mărimea unei cireşe şi pune-le pe o tavă; tăvăleşte-le prin fulgi de cocos şi lasă-le în frigider cel puţin 10 minute înainte de a le servi.

Prajiturele picante de cocos, ciocolată şi rom

Prajiturele picante de cocos, ciocolată şi rom

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.