Prajituri-ravas
PrinteazaPrajituri-ravas din: faina, migdale, sare, albus, zahar, unt, ulei de migdale.
- 150 g făină
- 50 g migdale măcinate
- 1 priză de sare
- 3 albuşuri
- 250 g zahăr
- 100 g unt
- 3 picături de ulei de migdale
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se scriu urări pe bileţele mici de hârtie. Cuptorul se preîncalzeşte la 175 °C.
Din ingrediente se frământă un aluat. Se aşează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, la distanţe de 10 cm, cercuri tăiate din aluat şi se coc 15 minute.
Cât mai sunt încă calde, se aşează în mijlocul fiecărui cerc câte un bileţel şi se împăturesc. Pentru plierea clasică, se presează fiecare prăjitură-răvaş peste marginea unui pahar.
Se servesc pudrate cu zahăr.
Prajituri-ravas
Pofta buna!