Praz fript

Printeaza

Praz fript din: praz, faina, ulei, zahar, sare.

Ingrediente:Praz fript

  • 1 kg praz
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurite de zahar
  • sare

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă prazul, îndepărtând frunzele şi partea lemnoasă şi păstrând doar partea sa albă.

Se spală bine sub un jet de apă rece, apoi se taie în bucăţele lungi cam cât degetul mic.

Aceste bucăţele se opăresc în apă clocotită cu puţină sare, apoi se scot şi se pun să se scurgă într-o strecurătoare sau pe o coală de sugativă.

După ce s-au uscat complet, se dau prin făină şi se pun la prăjit în ulei încins, întorcându-le pe toate părţile.

Eventual, se pot presăra şi cu puţin zahăr. Se servesc imediat ce au fost luate de pe foc.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Praz cu masline si sos de rosii

Praz cu masline si sos de rosii

Praz cu masline si sos de rosii din: praz, masline, untdelemn, otet, pasta de tomate, sare, piper, zahar. Ingrediente: 5-6 fire de praz 100 g măsline 3 linguri de untdelemn 3 lin­guriţe de oţet 3 linguri de pastă de tomate sare piper o linguriţă de zahăr   Mod de preparare: Prazul se curăţă de mustăţi […]

 

Praz cu orez si morcovi

Praz cu orez si usturoi

Praz cu orez si usturoi din: praz, rosii, usturoi, ulei, ceapa, morcovi, orez, sare, piper. Ingrediente: 20 fire praz 5 roşii 6 căţei usturoi 1 pahar ulei de măsline 2 cepe mijlocii 4 morcovi 1 pahar orez sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Prazul şi morcovii se curăţă, se spală, se taie […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.