Praz cu masline si sos de rosii din: praz, masline, untdelemn, otet, pasta de tomate, sare, piper, zahar. Ingrediente: 5-6 fire de praz 100 g măsline 3 linguri de untdelemn 3 linguriţe de oţet 3 linguri de pastă de tomate sare piper o linguriţă de zahăr Mod de preparare: Prazul se curăţă de mustăţi […]
Praz fript
PrinteazaPraz fript din: praz, faina, ulei, zahar, sare.
- 1 kg praz
- 4 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 2 lingurite de zahar
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă prazul, îndepărtând frunzele şi partea lemnoasă şi păstrând doar partea sa albă.
Se spală bine sub un jet de apă rece, apoi se taie în bucăţele lungi cam cât degetul mic.
Aceste bucăţele se opăresc în apă clocotită cu puţină sare, apoi se scot şi se pun să se scurgă într-o strecurătoare sau pe o coală de sugativă.
După ce s-au uscat complet, se dau prin făină şi se pun la prăjit în ulei încins, întorcându-le pe toate părţile.
Eventual, se pot presăra şi cu puţin zahăr. Se servesc imediat ce au fost luate de pe foc.
Pofta buna!
poate iti place si:
Praz cu masline si sos de rosii
Praz cu orez si usturoi
Praz cu orez si usturoi din: praz, rosii, usturoi, ulei, ceapa, morcovi, orez, sare, piper. Ingrediente: 20 fire praz 5 roşii 6 căţei usturoi 1 pahar ulei de măsline 2 cepe mijlocii 4 morcovi 1 pahar orez sare şi piper, după gust Mod de preparare: Prazul şi morcovii se curăţă, se spală, se taie […]
Pofta buna!