Praz cu pui si cascaval la cuptor
PrinteazaO reteta de praz cu pui si cascaval la cuptor din: piept de pui, praz, ulei, cascaval afumat, cascaval de oaie, oua, ceapa verde, patrunjel, sare si piper.
- 1 piept de pui fiert
- 5 fire de praz
- 100 ml ulei
- 200 g cascaval afumat
- 100 g cascaval de oaie
- 3 oua
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul de stratul de foi de la exterior, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în segmente de circa 3-4 cm. Incingeţi uleiul într-o tigaie şi prăjiţi prazul la foc mare, 5 minute, amestecând încontinuu. Puneţi prazul prăjit într-o tavă mai înaltă aşezând bucăţile vertical.
Printre bucăţile de praz puneţi segmente tăiate din pieptul de pui. Este bine ca prazul şi carnea să fie egale ca lungime. Amestecaţi caşcavalul afumat cu cel de oaie, date pe răză- toarea mare, cu ouăle, ceapa verde curăţată, spălată şi tocată mărunt şi pătrunjelul tocat mărunt. Potriviţi de sare şi piper şi omogenizaţi bine compoziţia.
Turnaţi-o în tavă peste ingrediente, după care puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi la foc potrivit circa 25-30 de minute. Lăsaţi 10 minute să se răcească după ce aţi scos tava din cuptor şi serviţi preparatul cald.
Praz cu pui si cascaval la cuptor
Pofta buna!