Praz umplut cu orez
Printeaza
O reteta gustoasa de praz umplut cu orez, ceapa, faina, sare, bulion, ulei.
Ingrediente:
- 1,5 kg praz
- 300 g orez
- 1 ceapă
- 1 lingură făină
- sare
- 3 linguri bulion
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi tai prazul bucăţi de 5-6 cm lungime. Fiecărei bucăţi îi scoţi miezul (şi vei avea nişte tuburi goale), îl toci şi-l pui la călit.
Adaugi şi orezul ales şi spălat şi stingi cu puţină apă. Laşi 15 minute să se umfle şi adaugi prazul călit, sare şi piper. Umpli fiecare tub de praz cu acest amestec şi pui toate tuburile într-o cratiţă.
Căleşti ceapa şi după ce s- a aurit îi pui făina pe care o stingi cu bulionul desfăcut în apă.Pui şi măslinele şi torni sosul peste praz. Dai cratiţa la cuptor pentru 15-20 minute.
Pofta buna!