Praz umplut cu telemea de vacă
PrinteazaO reteta delicioasa de praz umplut cu telemea de vaca din: rosii, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare de mare, praz, tarhon, unt, telemea de vaca, coaja de lamaie, ou, pesmet, sare si piper.
- 500 g roşii
- 1 legătură de cimbru
- 2 căţei de usturoi
- 200 ml ulei de măsline
- sare de mare
- 3 tulpini de praz
- 1 legătură de tarhon
- 1 lingură de unt
- 600 g telemea de vacă
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 ou
- 2 gălbenuşuri de ou
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Se amestecă roşiile cu uleiul de măsline, cimbrul, usturoiul şi cu puţină sare. Se lasă la cuptor, 45 de minute, la foc mic, până când roşiile capătă o crustă subţire.
Se spală şi se curăţă prazul. Se îndepărtează partea verde şi se taie bucăţi lungi de 6 cm. Li se scoate miezul, care se taie mărunt.
Se mărunţesc frunzele de tarhon. Se încălzeşte untul, în care se căleşte prazul tocat şi tarhonul, până devine sticlos. Se lasă să se răcească într-un castron.
Telemeaua de vacă, coaja de lămâie, oul, gălbenuşul şi pesmetul se amestecă cu prazul şi cu tarhonul până devine o pastă. Se pune sare şi piper.
Amestecul se pune cu un şpriţ în bucăţile de praz, goale pe interior. Se pune apă într-o tigaie wok şi se pun înăuntru bucăţile de praz unse cu ulei, timp de 15-20 de minute.
Bucăţile de praz se pun pe 4 farfurii. Roşiile cherry se pun de jur împrejur.
Praz umplut cu telemea de vacă
Pofta buna!