Pui cu susan şi humus

Printeaza

Pui cu susan şi humus din: piept de pui, naut, pasta de susan, usturoi, apa, oua, faina, seminte de susan, boia iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Pui_cu_susan_si_humus

  • 3 piepturi de pui
  • 400 g naut
  • o lingura cu pasta de susan
  • 3 catei de usturoi
  • 125 ml apa
  • doua oua
  • doua linguri cu faina
  • 125 g seminte de susan
  • un sfert de lingurita cu boia iute
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Năutul se pune la înmuiat în apă cu o seară înainte, se clăteşte, se fierbe cu puţină sare şi două linguri cu ulei. Se scurge de apă, se pune într-un bol înalt, se adaugă usturoiul, două linguri cu ulei, boiaua iute, sare şi piper după gust.

Se pasează cu un blender, se adaugă apa rece şi se mixează. Se adaugă 25 g seminţe de susan, pasta de susan, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii.

Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii subţiri. Se trec prin făină, ou bătut, apoi prin seminţele de susan amestecate cu cimbru. Se prăjesc în ulei încins, se scot pe şerveţele absorbante ca să elimine uleiul în exces şi se servesc alături de humus.

Daca humusul este prea tare, se mai poate adauga treptat apa rece.

Pui cu susan şi humus

Pui_cu_susan_si_humus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.