Pui la gratar cu paste
PrinteazaO reteta de pui la gratar cu paste din: piept de pui, oregano, usturoi, coaja si zeama de lamaie, ardie gras, paste, fasole alba, fasole verde, telemea, ulei de masline, patrunjel si frunze de menta.
- 4 buc. piept de pui, fără pieliţă, dezosat
- 1 linguriţă oregano
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi
- 3 buc. ardei gras, tăiat sferturi
- 250 g paste în formă de orz
- 250 g fasole albă, ruptă in două
- 200 g fasole verde, ruptă în două
- 150 g telemea, ruptă bucăţi
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
- cateva frunze de mentă, rupte
Mod de preparare:
Pune carnea într-o pungă din plastic împreuna cu oregano, 2 căţei de usturoi, zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie şi adaugă sare şi piper. Închide punga şi masează uşor sau lasă la frigider peste noapte pentru ca aromele să se pătrundă.
Cu 30 de minute înainte de a găti, scoate carnea din frigider la temperatura ambiantă, încinge grătarul la temperatură potrivită şi frige carnea 10-12 minute pe fiecare parte, până când se pătrunde. Taie friptura bucăţi mari. Rumeneşte ardeii până când coaja se arde, circa 10 minute, iar apoi taie bucăţi.
Fierbe pastele conform indicaţiilor înscrise pe ambalaj, adlugă fasolea în apa de fiert în ultimele 3 minute, scurge de lichid şi clăteşte sub jet de apă rece. Intr-un bol larg, sfărâmă brânza, adaugă carnea, pastele cu fasolea şi ardeii.
Amestecă usturoiul rămas, coaja şi zeama de lămâie, pătrunjelul, menta, uleiul şi stropeşte salata. Amestecă şi serveşte.
Pui la gratar cu paste
Pofta buna!