Pui cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu legume din: seminte de coriandru, seminte de chimen, pui, ulei de masline, cartofi, tulpini de telina, ceapa, frunze de dafin, rosii, vin alb, sofran, masline negre si supa concentrata de pui.
- 2 linguriţe seminţe de coriandru
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 1 pui întreg, dezosat
- 3 linguri ulei de măsline
- 700 g cartofi mici
- 4 tulpini de ţelină, tăiate cubuleţe
- 2 cepe mari, tocate grosier
- 3 frunze de dafin
- 6 roşii mari, tocate
- 250 ml vin alb
- câteva fire de şofran
- 75 g măsline negre, fără sâmburi
- 500 ml supă concentrată de pui
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 4/180 C. Rumeneşte într-o tigaie seminţele de coriandru şi chimen timp de 1 -2 min, apoi mărunţeşte-le într-un mojar.
Rumeneşte puiul în 1 lingură ulei, in două tranşe, apoi pune-l într-o caserolă termorezistentă.
Incinge uleiul rămas şi adaugă cartofii, ţelina, ceapa, frunzele de dafin şi mirodeniile, fierbe câteva min, apoi adaugă în caserolă.
Adaugă roşiile, vinul, şofranul, măslinele, supa şi asezonează. Acoperă cu folie şi coace 1 oră 45 min – 2 ore.
Pui cu legume
Pofta buna!