Pulgogi
PrinteazaO reteta simpla de pulgogi din: muschid e vita, zahar, orez, vin de orez, sos de soia, usturoi, ceapa verde, uleid e susan, seminte de susan si piper negru pisat.
- 2 kg muşchi
- 3 linguri zahăr
- 3 ceşti orez
- 1 linguriţă vin de orez
- 4 linguri sos de soia
- 3 linguriţe usturoi pisat
- 3 linguri ceapă verde tocată
- 2 linguri ulei de susan
- 1 lingură seminţe de susan
- piper negru pisat
Mod de preparare:
Se lasă muşchiul tăiat felii timp dc o jumătate de oră într-un amestec de vin şi zahăr. Se prepară un sos de usturoi, sos de soia, susan, seminţe de susan, ceapă şi piper, şi se toarnă peste feliile de carne (la o oră după ce a fost ţinut în frigider). Se prăjeşte carnea şi se serveşte amestecată cu orezul preparat între timp.
Poftă bună