Pulpa de porc in crusta de miere
PrinteazaO reteta simpla de pulpa de porc in crusta de miere din: pulpa de porc, usturoi, sunculita, vin, cuisoare, miere, mustar, ienibahar, boabe de piper, boabe de coriandru, ceapa, foi de dafin, otet de vin si sare.
- o pulpă de porc
- usturoi
- şunculiţă
- două pahare de vin
- cuişoare
- miere şi muştar
pentru baiţ:
- ienibahar
- boabe de piper
- boabe de coriandru
- o ceapă tăiată în bucăţi mari
- foi de dafin
- oţet de vin
- sare
Mod de preparare:
Se ia o pulpă de porc, se condimentează, se ţine la baiţ două zile. Baiţul trebuie să fie mai mult cu condimente, lără apă, un baiţ uscat, de aceea toate condimentele se macină şi se freacă o lingură de oţet, să se facă o pastă şi se fraecă insistent carnea cu el. După două zile se împănează cu usturoi, cu şunculiţă şi se pune la cuptor. După două ore şi jumătate, timp în care fierbe uşor, se stropeşte cu vin. Se pun şi cuişoare, care dau o aromă deosebită. La sfârşit, înainte cu o jumătate de oră, se acoperă cu miere şi cu muştar, care înmoaie şoriciul.