Pulpa de porc in crusta de miere

Printeaza

O reteta simpla de pulpa de porc in crusta de miere din: pulpa de porc, usturoi, sunculita, vin, cuisoare, miere, mustar, ienibahar, boabe de piper, boabe de coriandru, ceapa, foi de dafin, otet de vin si sare.

Ingrediente:Pulpa de porc in crusta de miere

  • o pulpă de porc
  • usturoi
  • şunculiţă
  • două pahare de vin
  • cuişoare
  • miere şi muştar

pentru baiţ:

  • ienibahar
  • boabe de piper
  • boabe de coriandru
  • o ceapă tăiată în bucăţi mari
  • foi de dafin
  • oţet de vin
  • sare

 

Mod de preparare:

Se ia o pulpă de porc, se condimentează, se ţine la baiţ două zile. Baiţul trebuie să fie mai mult cu condimente, lără apă, un baiţ uscat, de aceea toate condimentele se macină şi se freacă o lingură de oţet, să se facă o pastă şi se fraecă insistent carnea cu el. După două zile se împănează cu usturoi, cu şunculiţă şi se pune la cuptor. După două ore şi jumătate, timp în care fierbe uşor, se stropeşte cu vin. Se pun şi cuişoare, care dau o aromă deosebită. La sfârşit, înainte cu o jumătate de oră, se acoperă cu miere şi cu muştar, care înmoaie şoriciul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.