Pulpa invelita in slanina
PrinteazaPulpa invelita in slanina din: pulpa de porc, slanina, vin, lamaie, sare, piper, cimbrisor, rozmarin.
- 500 g pulpă de porc
- 4-5 fâşii mai groase de slănina
- 500 ml vin alb
- zeama de la o lămâie
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 5-6 fire de cimbrişor proaspăt tocat
- 3-4 fire de rozmarin
Mod de preparare:
Spală bucata de pulpă, şterge-o şi freac-o bine cu sare şi piper. Presară deasupra cimbrişor şi rozmarin. Preîncălzeşte cuptorul. Aşază bucata de pulpă într-otavă, înveleşte-o cu bucăţile de slănină crestate ca un grilaj.
Toarnă vinul şi zeama de lămâie, cimbrişorul şi un fir de rozmarin tocat. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la
cuptor, la foc potrivit, pentru 90 de minute. Cu 15 minute înainte să opreşti focul, scoate folia astfel încât carnea şi slăninuţele să se rumenească şi să capete o culoare aurie.
Când e gata, scoate-le pe un platou. Presară restul de rozmarin.
Pulpa invelita in slanina
Pofta buna!