Punguţe cu vanilie şi ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de pungute cu vanilie si ciocolata din: placinta, galbenusuri, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, ciocolata menaj, ulei de floarea soarelui, piersici si inghetata de vanilie.
pentru punguţe:
- 8 foi subţiri de plăcintă
- 4 gălbenuşuri
- 500 ml lapte
- 125 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 60 g faină albă
- 50 g ciocolată menaj
pentru prăjit:
- ulei de floarea-soarelui
pentru decor:
- 2 piersici din compot
- îngheţată de vanilie
Mod de preparare:
Bate gălbenuşurile spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat; încorporează faina şi amestecă bine. Fierbe laptele şi toarnă-l în fir subţire peste compoziţia cu gălbenuşuri, amestecând permanent.
Pune crema pe foc şi ţine-o până când se îngroaşă, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Imparte crema în două, iar într-o parte pune ciocolata rasă. Amestecă până se topeşte. Dă-le la frigider şi lasă-le până când se întăresc bine.
Taie foile de plăcintă pătrate, ia câte 1 lingură de cremă, pune-o în mijlocul fiecărui pătrat şi strânge foaia ca pe o punguţă.
Foloseşte un singur fel de cremă pentru fiecare punguţă, în aşa fel încât să obţii punguţe umplute numai cu cremă de ciocolată sau numai cu cremă de vanilie.
Prăjeşte punguţele în baie de ulei încins şi scurge-le pe hârtie absorbantă. Taie piersicile cubuleţe. Aşază pe farfurii punguţele şi pune alături câte 2 linguri de piersici şi 1 -2 cupe de îngheţată.
Punguţe cu vanilie şi ciocolată
Pofta buna!