Pupa de miel la cuptor cu cartofi si rozmarin
PrinteazaPupa de miel la cuptor cu cartofi si rozmarin din: pulpa de miel, cartofi, usturoi, vin rosu, apa, rozmarin verde, cimbru, sare, piper.
- 1 pulpa posterioara de miel
- 4-5 cartofi
- 1 capatana de usturoi
- 200 ml vin rosu
- 1 cana apa
- 2 crengute de rozmarin verde
- 1 lingurita de cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spala carnea si se sterge cu un servet de bucatarie. Se curata usturoiul si se taie felii subtiri. Se unge carnea cu ulei de masline, se adauga sare si piper dupa gust si se asaza in tava unsa cu ulei. Se adauga apa, se stropeste carnea cu vin si se condimenteaza.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se pune la cuptorul incalzit in prealabil la 200 C. Dupa aproximativ o jumatate de ora, se intoarce carnea, pentru a se patrunde uniform. Se acopera la loc si se da iar la cuptor circa 30 de minute.
Se scoate tava din cuptor, se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi rozmarin verde şi se pune iar la cuptor, descoperită, pentru încă 30 de minute, timp în care, din când în când, se stropeşte carnea cu sosul format în tavă şi, dacă e nevoie, se mai adaugă vin pentru a nu se prinde de fundul tăvii. Cand s-a rumenit carnea este gata.
Pupa de miel la cuptor cu cartofi si rozmarin
Pofta buna!
Arata foarte bine pulpa de miel
AI bagat la miel zilele astea de nu mai vreu miel niciodata