Purcel Vindaloo in sos picant
PrinteazaPurcel Vindaloo in sos picant din: ulei, usturoi, roşii, ardei iuţi, pulpa de porc, bulion, chili, sare, piper, cumin, scorţişoară, boabe de muştar, boabe de coriandru, curcuma, pastă Garam Maşala, piper de Cayenne, oţet de vin alb, zahăr, ghimbir.
Ingrediente pentru mancare:
- 150 ml ulei
- 4-8 căţei de usturoi pisaţi
- 3 cepe roşii tocate
- 4 ardei iuţi tocaţi
- 500 g pulpă de porc tăiată cuburi
- 500 g roşii tocate
- 1-2 linguri bulion
- 1-4 linguriţe chili măcinat
- sare
- piper
Ingrediente pentru pasta Vindaloo:
- 2 cm rădăcină de ghimbir
- 1 linguriţă cumin măcinat
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 2 linguriţe boabe de muştar pisate
- 1 lingttiţă boabe de coriandru pisate
- 1 linguriţă curcuma
- 1-2 linguriţe pastă Garam Maşala
- 1 linguriţă piper de Cayenne
- 3 linguriţe oţet de vin alb
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Se prepară pasta Vindaloo: se rade ghimbirul şi se amestecă într-un castron cu scorţişoară, cumin, muştar, coriandru, curcuma, Garam Maşala, piper de Cayenne, oţet şi zahăr.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare sau wok; se călesc la foc mijlociu usturoiul şi ceapa 5-7 min.
Se adaugă carnea şi se prăjeşte 2-3 min. Se adaugă ardeii iuţi, roşiile şi bulionul, apoi se înglobează pasta vindaloo şi chili măcinat.
Se sărează, se piperează şi se dă în clocot.
Apoi se reduce temperatura şi se lasă să fiarbă la foc moale 1 oră, amestecând.
Mâncarea trebuie să rămână zemoasă; se mai adaugă puţină apă în timpul fierberii.
Purcel Vindaloo in sos picant
Pofta buna!