Purcel Vindaloo in sos picant

Printeaza

Purcel Vindaloo in sos picant din: ulei, usturoi, roşii, ardei iuţi, pulpa de porc, bulion, chili, sare, piper, cumin, scorţişoară, boabe de muştar, boabe de coriandru, curcuma, pastă Garam Maşala, piper de Cayenne, oţet de vin alb, zahăr, ghimbir.

Purcel_Vindaloo_in_sos_picant

Ingrediente pentru mancare:

  • 150 ml ulei
  • 4-8 căţei de usturoi pisaţi
  • 3 cepe roşii tocate
  • 4 ardei iuţi tocaţi
  • 500 g pulpă de porc tăiată cuburi
  • 500 g roşii tocate
  • 1-2 linguri bulion
  • 1-4 linguriţe chili măcinat
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru pasta Vindaloo:

  • 2 cm rădăcină de ghimbir
  • 1 linguriţă cumin măcinat
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 2 linguriţe boabe de muştar pisate
  • 1 lingttiţă boabe de coriandru pisate
  • 1 linguriţă curcuma
  • 1-2 linguriţe pastă Garam Maşala
  • 1 linguriţă piper de Cayenne
  • 3 linguriţe oţet de vin alb
  • 1 linguriţă zahăr

 

 

Mod de preparare:

Se prepară pasta Vindaloo: se rade ghimbirul şi se amestecă într-un castron cu scorţişoară, cumin, muştar, coriandru, curcuma, Garam Maşala, piper de Cayenne, oţet şi zahăr.

Se încinge uleiul într-o tigaie mare sau wok; se călesc la foc mijlociu usturoiul şi ceapa 5-7 min.

Se adaugă carnea şi se prăjeşte 2-3 min. Se adau­gă ardeii iuţi, roşiile şi bulionul, apoi se înglobea­ză pasta vindaloo şi chili măcinat.

Se sărează, se piperează şi se dă în clocot.

Apoi se reduce tem­peratura şi se lasă să fiarbă la foc moale 1 oră, amestecând.

Mâncarea trebuie să rămână zemoa­să; se mai adaugă puţină apă în timpul fierberii.

Purcel Vindaloo in sos picant

Purcel_Vindaloo_in_sos_picant

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.