Quiche de sparanghel cu branză Cheddar
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de Quiche de sparanghel cu brânză Cheddar din: pesmet, cartofi, sparanghel, branza cheddar, ceapa verde, lapte praf, oua si praf de mustar. Cum se poate obţine savoarea unui quiche clasic fără a folosi prea multă grăsime? O variantă este să se taie cartofii în felii foarte subţiri. In acest mod se înlocuieşte tradiţionala crustă crocantă!
- 1 lingura pesmet alb
- 225 g cartofi mici noi, curatati de coaja si taiati in felii foarte subtiri
- 450 g sparanghel curatat
- 100 g brânză Cheddar semigrasă rasă
- 3 fire de ceapă verde tocate
- 1 cutie (aproximativ 410 g) lapte praf degresat
- 3 ouă mijlocii
- 1 linguriţă praf de muştar
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C (poziţia 6). Se unge o formă de tartă de 23 cm cu o linguriţă de ulei de măsline şi se presară pesmetul. începând din centru, se aranjează feliile de cartof în cercuri, suprapunându-le uşor, până la umplerea vasului.
Se mai adaugă puţin ulei de gătit şi se presează uşor cartofii. Se dau la cuptor 10 minute. Se lasă deoparte 8-12 fire de sparanghel. Se taie restul în bucăţi de 2,5 cm.
Se presară peste cartofi o treime din brânza rasă. Se acoperă cu sparanghelul tăiat, apoi se presară ceapa verde şi încă o treime de brânză. Se aranjează bucăţile întregi de sparanghel deasupra.
Se bat laptele praf, ouăle, muştarul şi sare şi piper după gust. Se toarnă în vas şi se presară restul de brânză. Se dă la cuptor aproximativ 35 de minute sau se poate încerca cu vârful unui cuţit, înţepând în mijloc; dacă este gata, cuţitul va rămâne curat.
Reţetă se poate pregăti la fel de bine si cu alte legume. în loc de sparanghel se ia, de exemplu, broccoli. Se poate înlocui brânza Cheddar cu Mozzarella semigrasă. Un ou mare conţine 6 g de proteine, precum şi vitamina E, acid folic, vitamine B şi fier.
Quiche de sparanghel cu brânză Cheddar
Poftă bună!