Radicchio cu somon
PrinteazaO reteta de radicchio cu somon din: radicchio, ceapa, rosie, somon, crutoane, arpagic verde, iaurt, ardei iute, ulei extravirgin de masline.
- 3 radicchio roşii
- 1 ceapă roşie lunguiaţă şi dulce
- 130 g somon, feliat
- 80 g crutoane gata făcute
- 10 fire de arpagic verde
- 1 borcănel de iaurt natural sucul de la
- 1 lămâie ardei iute, măcinat
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi scurgeţi bine radicchio roşu şi, fără să-i desfaceţi frunzele, tăiaţi-l felii într-un castron de salată. Spălaţi şi curăţaţi ceapa, tăiaţi-o pe lung în felii subţiri pentru a obţine bastonaşe şi adăugaţi-o la radicchio alături de somonul tăiat fâşioare şi de firele tocate mare de arpagic verde spălat.
Amestecaţi salata şi puneţi şi crutoanele deasupra.
Amestecaţi într-un castronel iaurtul, sucul de lămâie şi uleiul extravirgin de măsline. Potriviţi de sare, amestecaţi şi aromatizaţi sosul cu puţin ardei iute roşu pisat. Aduceţi salata la masă cu sosul separat.
Radicchio cu somon
Pofta buna!