Ragu Mediteranean

Printeaza

O reteta delicioasa de Ragu Mediteranean din: ceapa, usturoi, untdelemn, rosii, masline, apa, ierburi provensale, sare, smantana, file de peste, carne din scoica si un pachetel de sofran.

Ingrediente:Ragu Mediteranean

  • 1  ceapă mai mare
  • 2  căţei de usturoi
  • 4 linguri de untdelemn (de măsline)
  • 1 ceaşcă de apă
  • 500 gr roşii
  • 100 gr măsline umplute (pline)
  • 1 linguriţă de ierburi provansale uscate
  • sare,
  • 100 gr smântână
  • 600 gr file, de preferat (dacă e posibil), de mai multe feluri de peşte
  • 200 gr carne din scoică proaspătă sau din borcan
  • 1 pacheţel de şofran

 

Mod de preparare:

Curăţăm ceapa şi usturoiul. Ceapa o tăiem mărunt, iar usturoiul în radem sau îl tocăm mărunt. Incălzim vasul la secţiunea 2 şi prăjim ceapa şi usturoiul. Adăugăm apa. Vasul îl acoperim (cu capacul) şi facem fo­cul cât mai mic. Roşiile le opărim cu apa fierbinte, le curăţăm de coajă şi le tăiem în patru.

Măslinele le tăiem în formă de felioare. Adăugăm şi roşiile şi măslinele în vas. Presărăm verdeţuri şi sare, iar apoi turnăm smântână. Fileurile de peşte le spălăm bine şi le scurgem de apă. Cu carne din scoici acoperim după 10 minute roşiile. Toate la un loc le mai fierbem înfundat încă 10 minute.

Peştele îl scoatem cu grijă şi-l punem pe farfuria deja încălzită. Ame­stecăm şofranul cu puţină apă, Zeama de la peşte o sărăm şi o condimentăm cu şofran, apoi tur­năm sosul peste peşte.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.