Rasol de biban cu legume asortate
PrinteazaRasol de biban cu legume asortate din: fileuri de biban, cartofi, morcovi, radacinta de telina, telina verde, rosii, fasole verde, masline, samntana, marar, unt, verdeata, supa de peste, sare, piper, lamaie.
- 4 fileuri de biban
- 5 cartofi
- 3 morcovi
- 1 radacina de telina
- 2 fire de telina verde
- 3 rosii
- 50 g fasole verde
- 10 g masline
- 3 fire de marar
- 125 ml smantana
- 125 g unt
- 1 verdeata proaspata
- 1 l supa de peste
- sare
- piper
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăţi de aceeaşi mărime şi se sărează. Se toarnă supa într-o oală sau cratiţă. Se spală legumele şi se decojesc. Se taie cuburi morcovii, ţelina şi cartofii; se aşază în supă, împreună cu fasolea verde şi verdeaţa. Se lasă să fiarbă 6 min. până ce lichidul îşi reduce volumul la jumătate şi legumele sunt aproape fierte; se sărează şi se piperează. Se adaugă untul.
Peştele se aşază într-o cratiţă şi se toarnă supă până ce este complet acoperit. Se taie măslinele felii. Roşiile se opăresc, se decojesc şi pulpa se taie cuburi. Toate se adaugă la peşte. Se lasă să fiarbă la foc moale, până ce este gata (cca 6 min.).
Se toacă mărarul şi se amestecă împreună cu smântână; se potriveşte de gust adăugând sare, piper şi coajă de lămâie rasă. Se serveşte acest sos alături de rasolul de peşte.
Rasol de biban cu legume asortate
Pofta buna!