Regina budincilor
PrinteazaRegina budincilor din: unt, zahar tos, oua, migdale, faina, coaja de lamaie si gem de zmeura.
- 100 g unt, la temperatura camerei
- 140 g zahar tos
- 4 oua, 3 dintre ele separate
- 75 g migdale macinate
- 40 g faina, plus un praf de copt
- coaja de la 1 lamaie
- 100 g gem de zmeura sau alte fructe
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 4/180°C. Unge cu unt un vas Jena de 1,5 l. Intr-un castron, bate la un loc untul si100 g zahar, cu ajutorul telului. Bate totul cam 2 min pana arata ca o spuma, adauga 1 ou intreg si 3 galbenusuri, apoi bate din nou pana rezulta o crema. Incorporeaza migdalele, faina si coaja de lamaie pana se omogenizeaza. Toarna cu lingura acest amestec in vasul Jena si coace cca 20 min.
Peste acest blat intinde gemul si lasa sa se insiropeze cam 1 min. Intr-un castron perfect uscat, bate 3 albusuri pana se intaresc, apoi incorporeaza treptat zaharul ramas si bate pana cand amestecul devine sticlos. Toarna cu lingura peste blatul cu gem, acopera-l uniform, apoi da din nou la cuptor 10 min, pana ce bezeaua se rumeneste. Lasa se raceasca 10 min inainte de a o servi.
Regina budincilor
Pofta buna!
i se potriveste numele 🙂
imi place 🙂
Cum adica regina budincilor?