Reteta cupcakes cu ciocolata

Printeaza

Reteta cupcakes cu ciocolata din: ciocolata, faina, zahar, praf de copt, cacao, ulei, smantana, oua, extract de vanilie, apa, zahar.

Ingrediente:Reteta_cupcakes_cu_ciocolata

  • 400 g ciocolată
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr brun
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 6 linguri cacao
  • 150 ml ulei
  • 400 ml smântână
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 100 ml apă
  • 3 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160°C şi se tapetează 10 forme de brioşă cu hârtie specială. Se mărunţesc 300 g ciocolată într-un blender.

Intr-un vas mare se pun 200 g făină, 200 g zahăr brun, 2 linguriţe praf copt, 6 linguri cacao, 150 ml ulei 100 ml smântână, 2 ouă, 1 linguriţă extract de vanilie şi 100 ml apă.

Se bate totul cu mixerul până se omogenizează, apoi se adaugă 100 g ciocolată mărunţită. Se distribuie în cele 10 forme, apoi se dă tava la cuptor 20 de minute. Se lasă la răcit, pe un grătar.

Pentru a prepara glazura, se pun bucăţile de ciocolată rămase, 300 ml smântână şi 3 linguri zahăr într-o cratiţă mică. Se încălzesc treptat amestecând până când ciocolata se topeşte şi se obţină o glazură omogenă.

Se răceşte în frigider până când este destul de tare pentru a fi întinsă peste cupcakes, apoi se ornează cu biluţe colorate de diferite mărimi, cu inimioare sau cu perle argintii.

Reteta cupcakes cu ciocolata

Reteta_cupcakes_cu_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.