Reteta de vinete umplute

Printeaza

Reteta de vinete umplute din: vinete, ardei, ceapa, rosii, usturoi, oregano, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_de_vinete_umplute

  • 2 vinete
  • 2 ardei graşi
  • 2 cepe
  • 2 roşii
  • 3 cătei de usturoi
  • 1 lingurită oregano
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli vinetele şi le tai în jumătate, pe lung. Le opăreşti 30 de minute în apă fierbinte cu sare, după care le scoti şi le laşi la scurs.

Opăreşti şi le descojeşti, iar ceapa şi ardeii îi tai. Scobeşti miezul vinetelor toci.

Incingi 2-3 linguri de ulei şi căleşti ceapa până devine sticloasă. In restul de ulei rumeneşti 2-3 minute vinetele, pe ambele părţi.

Pui 4 ardeii, roşiile şi miezul vinetelor peste ceapă şi asezonezi cu sare şi piper după gust.

Laşi să fiarbă până scade sosul, pui usturoiul tocat şi mai ţii pe foc un minut. Umpli vinetele, presari oregano şi dai tava la cuptor 20-25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.