Reteta de vinete umplute
PrinteazaReteta de vinete umplute din: vinete, ardei, ceapa, rosii, usturoi, oregano, ulei, sare, piper.
- 2 vinete
- 2 ardei graşi
- 2 cepe
- 2 roşii
- 3 cătei de usturoi
- 1 lingurită oregano
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli vinetele şi le tai în jumătate, pe lung. Le opăreşti 30 de minute în apă fierbinte cu sare, după care le scoti şi le laşi la scurs.
Opăreşti şi le descojeşti, iar ceapa şi ardeii îi tai. Scobeşti miezul vinetelor toci.
Incingi 2-3 linguri de ulei şi căleşti ceapa până devine sticloasă. In restul de ulei rumeneşti 2-3 minute vinetele, pe ambele părţi.
Pui 4 ardeii, roşiile şi miezul vinetelor peste ceapă şi asezonezi cu sare şi piper după gust.
Laşi să fiarbă până scade sosul, pui usturoiul tocat şi mai ţii pe foc un minut. Umpli vinetele, presari oregano şi dai tava la cuptor 20-25 de minute.
Pofta buna!