Reteta musaca de cartofi cu ciuperci
PrinteazaReteta musaca de cartofi cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, morcov, ulei, margarina, bulion, marar, patrunjel, sare, piper.
- 1/2 kg cartofi
- 1/2 kg ciuperci
- 2 cepe
- 1 morcov
- 4 linguri de ulei
- 50 g margarină
- 3 linguri de bulion
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se fierb şi şe prepară un piure moale de cartofi cu margarină, sare şi piper. Ceapa şi morcovul se curăţă, se dau pe răzatoare, se călesc în ulei încins.
Se adaugă ciupercile tăiate mărunt, se acoperă cu apă şi se fierb. Când a scăzut apa, se lasă să se răcească şi se trec prin maşina de tocat.
Se adaugă bulionul, verdeaţa tocată mărunt, se potriveşte de sare şi piper. Se unge cu margarină o formă şi se aşază toti, amestecând mereu până se fierb şi se îngroaşă. Piureul rezultat se serveşte imediat.
Pofta buna!