Reteta prajitura cu mac si piersici
PrinteazaReteta prajitura cu mac si piersici din: oua, galbenus, zahar, sare, iaurt, unt, faina, seminte de mac, praf de copt, compot de piersici.
- 5 ouă
- 5 albuşuri
- 1 cană zahăr tos
- 1 praf de sare
- 2 pliculeţe zahăr vanilinat
- 1 plic zahăr Bourbon
- 1 cană iaurt
- 100 g unt topit şi răcit
- 2 1/2 căni făină
- 150 g seminţe de mac măcinate
- 1 plic praf de copt
- coaja de la 1 lămâie
- 1 borcan (800 ml) compot de piersici
Mod de preparare:
Dozezi ingredientele cu ajutorul unei căni mari, cu volumul de 300 ml. Topeşti untul într-un vas metalic, pe care îl introduci în cuptorul cald.
Mixezi într-un bol ouăle cu albuşurile, praful de sare, zahărul tos şi cele 3 plicuri de zahăr vanilinat, până când se albesc şi-şi triplează volumul.
Adaugi câte puţin unt topit şi răcit, ca pentru maioneză, mixând încontinuu, în acelaşi sens. După ce ai încorporat untul, pui treptat iaurtul şi omogenizezi.
Impărţi compoziţia în 2 bolurî. în primul bol adaugi 1 V2 cană făină şi V2 plic praf de copt şi omogenizezi. In bolul al doilea pui macul măcinat, coaja de lămâie, 1 cană de făină şi 1/2 plic praf de copt.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 25×35 cm. Torni compoziţia galbenă din primul bol, nivelezi, apoi torni compoziţia cu mac şi nivelezi.
Scurgi bine piersicile, le tai în cubuleţe şi le presari deasupra aluatului. Incingi cuptorul la foc mediu şi coci prăjitura timp de aproximativ 40 de minute.
Probezi dacă s-a copt aluatul, introducând în el o scobitoare; aceasta trebuie să iasă curată din aluatul copt. Porţionezi prăjitura de preferinţă a doua zi, după ce s-a răcit complet.
Pofta buna!