Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos verde
PrinteazaO reteta simpla de aripioare de pui cu sos verde din: aripioare de pui, vin alb, ceapa verde, boabe de coriandru, piper negru, mustar iute, sherry, frunze de menta verde, rozmarin, sare si ulei.
Ingrediente:
- 8 aripioare de pui
- 2 căni cu vin alb
- 2 legături de ceapă verde
- 2 linguriţe cu boabe de coriandru
- 1 linguriţă cu piper negru măcinat
- 2-3 linguriţe cu muştar iute
- 1 păhărel cu sherry
- 2-3 frunzuliţe de mentă verde
- rozmarin verde
- sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pune aripioarele curăţate într-o marinată dintr-o cană cu vin, sare, coriandru, 1-2 fire de ceapă verde (doar partea albă) tăiate mărunt şi o cană cu apă. Lasă cel puţin două ore.
Pune aripioarele la prăjit în ulei încins, cu câte un fir de rozmarin pe fiecare şi piper măcinat deasupra. Lasă-le pe fiecare parte până se auresc. Toarnă un pic de apă şi sherry şi dă-le la cuptor 10-15 minute.
Intre timp, prepară sosul din restul de ceapa verde cu tot cu fir, o frunză de rozmarin, muştar, mentă. Dă-le pe toate prin blender. Dacă vrei ca sosul să fie mai subţire, adaugă un pic din marinată.
Serveşte aripioarele fierbinţi, cu fasole albă fiartă şi sos verde.
Aripioare de pui cu sos verde
Poftă buna!