Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos verde

Printeaza

O reteta simpla de aripioare de pui cu sos verde din: aripioare de pui, vin alb, ceapa verde, boabe de coriandru, piper negru, mustar iute, sherry, frunze de menta verde, rozmarin, sare si ulei.

Aripioare de pui cu sos verde

Ingrediente:

  • 8 aripioare de pui
  • 2 căni cu vin alb
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 linguriţe cu boabe de coriandru
  • 1 linguriţă cu piper negru măcinat
  • 2-3 linguriţe cu muştar iute
  • 1 păhărel cu sherry
  • 2-3 frunzuliţe de mentă verde
  • rozmarin verde
  • sare
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Pune aripioarele curăţate într-o marinată dintr-o cană cu vin, sare, coriandru, 1-2 fire de ceapă verde (doar partea albă) tăiate mărunt şi o cană cu apă. Lasă cel puţin două ore.

Aripioare_de_pui_cu_sos_verde_02

Pune aripioarele la prăjit în ulei încins, cu câte un fir de rozmarin pe fiecare şi piper măcinat deasupra. Lasă-le pe fiecare parte până se auresc. Toarnă un pic de apă şi sherry şi dă-le la cuptor 10-15 minute.

Aripioare_de_pui_cu_sos_verde_03

Intre timp, prepară sosul din restul de ceapa verde cu tot cu fir, o frunză de rozmarin, muştar, mentă. Dă-le pe toate prin blender. Dacă vrei ca sosul să fie mai subţire, adaugă un pic din marinată.

Aripioare_de_pui_cu_sos_verde_04

Serveşte aripioa­rele fierbinţi, cu fasole albă fiartă şi sos verde.

Aripioare de pui cu sos verde

Aripioare de pui cu sos verde

Poftă buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.