Reteta zilei: Baigli cu nucă
PrinteazaO reteta delicioasa de baigli cu nuca din: faina, miez de nuca, lapte, zahar, stafide, unt, ou, drojdie, coaja de lamaie, zahar vanilat si esenta de rom.
Ingrediente:
- 300 gr făină
- 300 gr miez de nucă
- 250 ml lapte
- 200 gr zahăr
- 50 gr stafide
- 50 gr unt
- 1 ou
- 20 gr drojdie
- 10 gr coajă de lămâie
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- 1 sticlută cu esenţă de rom
Mod de preparare:
In 150 ml lapte se dizolvă 50 gr zahăr şi zahărul vanilat, apoi se pune la încălzit, se dizolvă drojdia şi se adaugă coaja de lămâie. Amestecul se toarnă peste făină, se adaugă untul şi se frământă un aluat care se lasă la crescut.
Miezul de nucă se macină, se amestecă cu restul de zahăr, stafidele, romul şi restul de lapte fiert în clocot, amestecând energic, pentru a se lega compoziţia.
Aluatul se împarte pe porţii, apoi fiecare bucată se întinde în foaie subţire de formă dreptunghiulară. Pe foi se pune umplutură, se rulează, se ung cu ou şi se pun în cuptor, la 150°C circa 45 de minute.
Umplutura pentru acest desert poate fi schimbată în funcţie de preferinţe, de exemplu, nuca poate fi înlocuită cu mac.
Baigli cu nucă
Poftă bună!
Ce bine arata
Vreau si eu 🙂