Reteta zilei: Baigli cu nucă

Printeaza

O reteta delicioasa de baigli cu nuca din: faina, miez de nuca, lapte, zahar, stafide, unt, ou, drojdie, coaja de lamaie, zahar vanilat si esenta de rom.

Baigli cu nucă

Ingrediente:

  • 300 gr făină
  • 300 gr miez de nucă
  • 250 ml lapte
  • 200 gr zahăr
  • 50 gr stafide
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 20 gr drojdie
  • 10 gr coajă de lămâie
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
  • 1 sticlută cu esenţă de rom

 

Mod de preparare:

In 150 ml lapte se di­zolvă 50 gr zahăr şi zahărul vanilat, apoi se pune la în­călzit, se dizolvă drojdia şi se adaugă coaja de lămâie. Amestecul se toarnă peste făină, se adaugă untul şi se frământă un aluat care se lasă la crescut.

Baigli_cu_nuca_02

Miezul de nucă se ma­cină, se amestecă cu restul de zahăr, stafidele, romul şi restul de lapte fiert în clo­cot, amestecând energic, pentru a se lega compoziţia.

Baigli_cu_nuca_03

Aluatul se împarte pe porţii, apoi fiecare bucată se întinde în foaie subţire de formă dreptunghiulară. Pe foi se pune umplu­tură, se rulează, se ung cu ou şi se pun în cuptor, la 150°C circa 45 de minute.

Baigli_cu_nuca_04

Umplutura pentru acest desert poate fi schimbată în funcţie de preferinţe, de exemplu, nuca poate fi înlocuită cu mac.

Baigli_cu_nuca_05

Baigli cu nucă

Baigli cu nucă

Poftă bună!

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.