Reteta zilei: Blancheta de pui cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de blancheta de pui cu ciuperci din: pulpe superioare, ciuperci, arpagic, ardei gras, ceapa verde, morcov, telina, smantana, patrunjel, ulei de masline, sare si piper.

Blancheta de pui cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 kg pulpe superioare
  • 8 ciuperci
  • 100 g arpagic
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 200 g smântână
  • pătrunjel
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală pulpele, tamponează-le cu un şervet, condimentează-le cu sare şi piper şi rumeneşte-le în ulei încins.

Blancheta_de_pui_cu_ciuperci

Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei împreună cu morcovul, arde­iul gras, ţelina şi şase ciu­perci, toate tăiate cubuleţe.

Blancheta_de_pui_cu_ciuperci_02

După ce s-au răco­rit, trece legumele printr-o sită sau pasează-le cu un blender. Adaugă smântână şi amestecă energic.

Blancheta_de_pui_cu_ciuperci_03

Aşază carnea într-o cratiţă şi toarnă sosul. Pune deasupra ciupercile tăiate în sferturi şi arpagicul curăţat. Lasă la cuptor 30 de minute.

Blancheta_de_pui_cu_ciuperci_04

Blancheta de pui cu ciuperci

Blancheta de pui cu ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.