Reteta zilei: Briose de ciocolata
PrinteazaO reteta de briose de ciocolata din: zahar, unt, oua, cacao, esenta de vanilie, faina, smantana si ciocolata alba.
Ingrediente:
- 200g zahar
- 100g unt
- 2 oua
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 150 g faina cu autocrestere
pentru glazura:
- 100g smantana
- 100g ciocolata alba
Mod de preparare:
Untul se freaca bine cu zaharul pana devine cremos. Se adauga ouale, vanilia si in cele din urma faina amestecata cu cacao. Linguritele de cacao pot fi inlocuite cu 100g ciocolata topita.
Se distribuie compozitia in hartiute speciale pentru briose pe care le umplem doar trei sferturi cu ajutorul unei lingurite.
Se introduc briosele pentru 15 minute la cuptor la foc moderat. Intre timp pregatim glazura pentru briose topind ciocolata alba, oprim focul si atunci cand este calduta adaugam smantana si amestecam pana cand glazura devine cremoasa.
Dupa ce briosele s-au racit, le glazuram si le decoram cu bomboane colorate.
Briose de ciocolata
Pofta buna!